Vette huid en grove poriën

Online-skin-test-Vette-huid-en-grove-poriën

Waarom heeft men last van een vette huid en grove poriën?

De huid is het grootste afscheidingsorgaan van het lichaam. Wanneer de talgklieren hyperactief zijn en overtollige talg aanmaken, blijft deze op de huid liggen en vermengt het zich met de dode huidcellen. Om ervoor te zorgen dat, de huid, talg goed blijft afscheiden en zich niet verstopt in de poriën, gaan deze zich verwijden. Dit kan resulteren in een grove huidstructuur met zichtbare poriën met een vettig gevoel op de huid.

De afscheiding van talg op de huid is cruciaal zodat jouw huid gezond is en blijft. Zo beschermt de huid zich tegen de invloeden van buitenaf.

Mee-eters en grove poriën in het gezicht, zoals de neus, zijn hardnekkige huidproblemen.

Hoe kan je een vette huid en grove poriën behandelen en verminderen?

Gebruik de juiste reiniging om een vette huid en grove poriën te verminderen:

Niet een reiniger maar juist dé reiniging wat bij jouw type huid past. Niet te agressief om te voorkomen dat de huid uitdroogt en er nog meer talg wordt aangemaakt maar wel effectief genoeg om eventuele verstoppingen van de poriën tegen te gaan.

De huid exfoliëren om een vette huid en grove poriën te verminderen en behandelen:

Gebruik bijvoorbeeld wekelijks een scrub met een licht zuur (AHA’S en BHA’S). Dit zal ervoor zorgen dat de poriënstructuur verfijnt wordt waardoor grove poriën verkleinen.

Sluit romige crèmes uit:

Door het gebruik van vette of olieachtige substanties op de huid kunnen de poriën gaan verstoppen met als gevolg dat de huid grover gaat worden.

Reguleer de talg op de huid om een vette huid en grove poriën te behandelen en te verminderen:

Door bijvoorbeeld, net nadat de huid is geëxfolieerd, een kleimasker te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de poriën schoon blijven en dat er niet te veel talg op de huid blijft zitten.

Gebruik bij voorkeur producten in gelvorm:

Om de huid te verzorgen en te herstellen, denken wij dat wij allemaal een crème nodig hebben. Niets is minder waar. Een product in gelvorm is vaak dé oplossing voor een vette huid met grove poriën.

 

Online-skin-test-Vette-huid-en-grove-poriën (2)

Tips:

Om te voorkomen dat de huid talg blijft aanmaken, houd deze goed gehydrateerd en bescherm tegen de invloeden van buitenaf.

LET OP! Hydraterende producten zijn niet allemaal bedoelt voor een vette huid met grove poriën! Een vette huid heeft een specifieke structuur en ingrediënten nodig om zich te herstellen en te verbeteren.

 

Met de Online Skin Test is het gemakkelijker om producten te krijgen die consistent voor u werken.

Online Skintest Team