Acne

Online-skin-test-Acne

Wat is Acne?

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen en kan zowel in de puberteit als op latere leeftijd ontstaan. Ook is acne te herkennen aan mee-eters, witte puistjes, rode bultjes en / of onderhuidse ontstekingen.

Ook goed om te weten is dat de voorkeurslocaties van acne het gezicht, de borst, rug, nek en schouders zijn. Vooral tussen de leeftijd van 12-25 jaar krijgt ongeveer 85% van de mensen te maken met acne. Maar ook in de leeftijd van 40 jaar heeft 1% van de mannen en 5% van de vrouwen klachten van acne.

Ontvang een bon

Geïnteresseerd in onze acne behandelingen? Ontvang na jouw online skintest een bon van €25.00 om te besteden aan producten of een behandeling in onze instituut in Den Haag.

Oorzaken van Acne?

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van acne. Zoals de invloed van hormonen, hierdoor worden talgklieren groter en produceren zij meer talg.

Ook wordt de bovenste huidlaag dikker. Hierdoor raken de afvoerkanalen van de talgklieren verstopt. Dit is de oorzaak waardoor de talg zich onder de huid ophoopt en comedonen veroorzaakt.

Online-skin-test-Acne

Talgklieren en bacterie bij acne

Daarnaast bevatten de talgklieren enorm veel bacteriën. Dit zijn onder anderen de acne bacterie en propionibaterium acnes. Deze bacteriën vermenigvuldigen zich snel. Door de ophoping van de talg zet de follikel zich steeds verder uit en barst uiteindelijk open. Gevolg hiervan is dat de bacteriën in de omliggende huid terecht komen en een ontsteking veroorzaken.

Acne Onderzoek

Bovendien blijkt uit onderzoek dat acne kan leiden tot de volgende klachten:  emotionele-psychosociale problemen en een minderwaardigheidcomplex. Het goede nieuws is dat wij acne met de juiste producten en behandelingen goed kunnen aanpakken.

Acne, wat te doen ?

Helaas bestaat er geen standaard acnebehandeling of het beste middel om acne te bestrijden. Elke huid is uniek en de behandeling hangt dus af van een aantal factoren. Voorbeelden van deze factoren zijn: de ernst van de klachten, de plek op het lichaam waar de acne zich bevindt, de leeftijd en ook de medische achtergrond. Zoals bijvoorbeeld allergie of medicijngebruik. Wanneer u voor het eerst bij ons komt zullen we een uitgebreide intake met u doornemen. Dit houd in dat we een huidanalyse doen en foto’s van de huid maken. Hierdoor krijgen we een goed beeld van uw klachten en wensen. Hierdoor  kunnen we een plan opstellen om de acne te behandelen.

Acne therapie bij Cadance

Tijdens een acne behandeling zal de specialist de huid eerst goed reinigen. Dit helpt te voorkomen dat alle vuil en talg zich gaat ophopen. Ook zal er afhankelijk van het behandelplan, een peeling worden aangebracht. Dit is een dieptereiniging waarmee het bovenste laagje dode huidcellen wordt verwijderd en de talg wordt opgelost. Vervolgens wordt handmatig de talg uit de huid gedrukt. 

Prikken bij acne

Soms kan het nodig zijn om de plek met een klein steriel naaldje in te prikken. Resultaat hiervan is dat de talg op deze manier makkelijker uit de huid komt en wordt schade aan de huid voorkomen. Tot slot wordt er een masker aangebracht om de huid te kalmeren en te herstellen. Aansluitend aan de behandeling krijgt u passend productadvies voor thuis. Het aantal benodigde behandelingen is verschillend per persoon.

Tips voor het vookomen van acne

Om verspreiding van bacteriën te voorkomen en de huidbarrière intact te houden zijn er nog een aantal acne reducerende tips betreft voeding, leefstijl & hygiëne:

  • Ten eerste, vlees, zuivel en suikers kunnen acne verergeren, vermijd deze producten dus zoveel mogelijk in het voedingspatroon.
  • Ten tweede, knijp de puistjes niet zelf uit! Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Laat dit altijd doen door een huidspecialist.
  • Ten derde, slaap minimaal 7 uur per nacht.
  • Niet te vergeten, was je handen met zeep voordat je het gezicht gaat reinigen

 Nog meer tips

  • Ook raden we aan om  je handen te gebruiken voor het reinigen van je gezicht, niet een reinigingsborstel.
  • Daarnaast raden we aan dat je elke dag een schone handdoek gebruikt na het reinigen van je gezicht.
  • Het is ook belangrijk om na het reinigen je huid droog te deppen in plaats van te wrijven.
  • Als laatste, verschoon elke dag je kussensloop. Probeer ook zo min mogelijk je gezicht aan te raken gedurende de dag.

Bijpassende producten voor het behandelen van acne

Wanneer we acne behandelen is het thuisgebruik van goede producten essentieel. Resultaat van het dagelijkse gebruik van deze producten is dat de huid schoon blijft. Ook wordt het vochttekort aangevuld, de ontstekingen geremd en de huidbarrière versterkt als gevolg hiervan.

Met de Online Skin Test is het gemakkelijker om producten te krijgen die consistent voor u werken.

Online Skintest Team