Huidverzorging voor mannen

Online skin test

De mannenhuid (Huidverzorging voor mannen)

Huidverzorging voor mannen? Iedereen is uniek en elke huid is weer anders. Maar wist je dat een mannenhuid ook nog in bepaalde opzichten verschilt van een vrouwenhuid?

In eerste instantie lijkt iedere huid dezelfde opbouw en structuur te hebben, maar niets in minder waar. Zo hebben mannen een dunnere onderhuidse vetlaag en juist een dikkere hoornlaag, grotere poriën en een hogere talgproductie. Ook zweten mannen meer en zijn ze gevoeliger voor bepaalde stoffen in huidverzorging doordat de PH waarde rond de 6,5 ligt (die van de vrouw ligt rond de 5,5). Tot slot hebben mannen een stuggere structuur van het onderhuidse bindweefsel, wat zich uit, op een latere leeftijd, in diepere rimpels. Kortom, ook mannen hebben genoeg redenen om huidverzorging te gebruiken die echt bij ze past.

Heb jij, als man, geen huidklachten, dan is het alsnog erg belangrijk dat jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine aangepast wordt op je huidbehoefte. Naast dat een mannenhuid andere behoeften heeft dan een vrouwenhuid, is de huid bij elke man ook nog erg verschillend. Ook ieders wensen zijn anders. Waardoor elke man baat heeft bij een aangepast thuisprogramma welke bij zijn huid, levensstijl en omgevingsfactoren past.

Veel merken bieden een mannenlijn. Murad en La Colline hebben bijvoorbeeld een aparte lijn ontwikkeld om de mannenhuid beter te kunnen verzorgen. Dit wil overigens niet zeggen dat een merk zonder aparte mannenlijn niet geschikt is voor jouw huidbehoefte. Denk aan producten die hydrateren, exfoliëren of een bescherming tegen de zon.

 

Vaak heb je ook te maken met grove poriën op de neus, voorhoofd en kin plus droogte bij de wangen en haargrens.

Tips voor huidverzorging voor mannen: 

  • Kijk eerst naar wat jouw huid nodig heeft. Zoek je gezichtsverzorging voor een vette huid, tegen acne of puistjes? Vul de Online Skin Test is en ontdek jouw mogelijkheden naar een betere en mooiere huid.
  • Kies niet altijd voor merken met een aparte mannenlijn omdat niet elke mannenhuid hetzelfde is.
  • Inventariseer je eigen wensen en geef aan wat je graag verbeterd wilt zien.
  • Bedenk aan welk soort producten en texturen je de voorkeur geeft. Het is van belang dat je geniet van de dagelijkse huidroutine zodat je dit consequent kan blijven toepassen.

 

Online skin test pigment in de huid

Tips om roodheid van de huid te verminderen bij mannen:

Triggers die de vaatjes wijder maken waardoor de roodheid in, bijv. het gezicht, toeneemt kunnen zijn: alcohol, wisselingen van temperatuur, gekruid voedsel, cafeïne, zonlicht, hete douche, stress en hormonen.

 

Bijpassende producten voor mannen

Wanneer we een rode, gevoelige huid gaan behandelen is het thuisgebruik van goede producten essentieel. Door de producten elke dag te gebruiken wordt de huidbarrière versterkt en de roodheid aangepakt.

Met de Online Skin Test is het gemakkelijker om producten te krijgen die consistent voor u werken.

Online Skintest Team