Droge huid

Online-skin-test-Droge-huid

Wat zijn de kenmerken van een droge tot extreem droge huid?

Iedere huid is uniek en het is daarom belangrijk om aangepaste huidverzorging te gebruiken. Heb je last van een droge huid, dan heb jij waarschijnlijk meer voeding en bescherming nodig dan bij een vette huid.


Droge huid

Bij een droge tot extreem droge huid zie je vaak rode, schrale plekken met huidschilfers. Ook in het gezicht kunnen er schrale plekken (extreem droge huid) voorkomen. Een voorbeeld hiervan is dat de huid rondom de ogen zichtbaar geïrriteerd en rood is.


Eczeem

Ook Eczeem is een huidaandoening. Dit kan in het gezicht, droge tot extreem droge plekken veroorzaken. Dit gaat bovendien gepaard met roodheid & jeuk.

Waarom ontstaat er een droge tot extreem droge huid?

Oorzaak

We leggen de oorzaak uit. Talg, die de huid afscheidt, creëert een natuurlijke bescherming (NMF genoemd) welke bestaat uit sebum en goede bacteriën. Wanneer jouw huid droog en trekkerig aanvoelt kan het zijn dat de huid minder talg aanmaakt.

Voor- en nadelen

Dat heeft voordelen: Zoals bijvoorbeeld minder tot geen last hebben van puistjes of verstopte poriën. Maar, het heeft ook nadelen: een voorbeeld hiervan is dat de huid niet soepel aanvoelt en de bescherming is waarschijnlijk niet optimaal.

Verkeerd gevoel

Daarnaast kan je ook het gevoel hebben dat je meerdere keren per dag je huid moet insmeren met vettere producten. Echter, is het vaak niet nodig of werkt het zelfs nadelig omdat er andere manieren en technieken zijn om een droge huid te verzorgen en te verbeteren!

Online-skin-test-Droge-huid

 

Welke ingrediënten passen het beste bij een droge tot extreem droge huid?

  • Ten eerste werken verzachtende stoffen zoals triglyceride, glycerine en vetzuren positief. Deze stoffen zorgen er namelijk voor dat er minder vochtverlies plaats vindt en deze werkstoffen zijn de basis van een goede hydratatie.
  • Bovendien zijn huid identieke stoffen van belang; Om ervoor te zorgen dat de huidcellen goed met elkaar verbonden zijn, is het goed om bijvoorbeeld hyaluronzuur of ceramiden te gebruiken in je huidverzorging. Gevolg hiervan is dat het je huidbarrière versterkt.
  • Ook Antioxidanten; Om je huid te beschermen van de invloeden van buitenaf, kies je voor producten met antioxidanten. Deze zorgen er namelijk voor dat de weerstand van je huid verhoogd wordt.

 

Met de Online Skin Test is het gemakkelijker om producten te krijgen die consistent voor u werken.

Online Skintest Team