Droge huid

Online-skin-test-Droge-huid

Wat zijn de kenmerken van een droge tot extreem droge huid?

Iedere huid is uniek en het is daarom belangrijk om aangepaste huidverzorging te gebruiken. Heb je last van een droge huid, dan heb jij waarschijnlijk meer voeding en bescherming nodig dan bij een vette huid.


Droge huid

Dit zie je vooral bij een droge tot extreem droge huid  vaak rode, schrale plekken met huidschilfers. Ook In het gezicht kunnen er schrale plekken (extreem droge huid) voorkomen. Voorbeeld hiervan is dat de huid rondom de ogen die zichtbaar geïrriteerd en rood is.


Eczeem

Ook Eczeem is een huidaandoening. Dit kan in het gezicht, droge tot extreem droge plekken kan veroorzaken. Dit gaat bevendien gepaard met roodheid & jeuk.

Waarom ontstaat er een droge tot extreem droge huid?

Oorzaak

We leggen de oorzak uit. Talg, die de huid afscheidt, creëert een natuurlijke bescherming (NMF genoemd) welke bestaat uit sebum en goede bacteriën. Wanneer jouw huid droog en trekkerig aanvoelt kan het zijn dat de huid minder talg aanmaakt.

Voor en nadelen

Dat heeft voordelen: Zoals  bijvoorbeeld minder tot geen last hebben van puistjes of verstopte poriën. Maar, het heeft ook nadelen: een voorbeeld hiervan is dat de huid voelt niet soepel aan en de bescherming is waarschijnlijk niet optimaal.

Verkeerde gevoel

Daarnaast kan je ook het gevoel hebben dat je meerdere keren per dag je huid moet insmeren met vettere producten. Echter, is het  vaak niet nodig want er zijn andere manieren om een droge huid te verzorgen en te verbeteren!

Online-skin-test-Droge-huid

 

Welke ingrediënten passen het beste bij een droge tot extreem droge huid?

  • Ten eerste zijn verzachtende stoffen zoals triglyceride, glycerine en vetzuren. Deze stoffen zorgen namelijk  ervoor dat er minder vochtverlies plaats vindt en zijn de basis van hydratatie.
  • Bovendien zijn Huid identieke stoffen van belang; Om ervoor te zorgen dat de huidcellen goed met elkaar verbonden zijn, is het goed om bijvoorbeeld hyaluuronzuur of ceramiden te gebruiken in je huidverzorging. Gevolg hiervan is dat het versterkt je huidbarrière.
  • Ook Antioxidanten; Om je huid te beschermen van de invloeden van buitenaf, kies voor producten met antioxidanten. Deze zorgen namelijk ervoor dat de weerstand van je huid verhoogd wordt.

 

Met de Online Skin Test is het gemakkelijker om producten te krijgen die consistent voor u werken.

Online Skintest Team