Roodheid en couperose

 

Online-skin-test-Roodheid-en-couprose

Wat is roodheid van de huid en mogelijke oorzaken?

Roodheid en couperose uit zich op een aantal manieren in de huid: vluchtige roodheid die weer verdwijnt (blozen), roodheid gepaard met bultjes, puistjes of ontstekingen (acne rosacea) en permanente roodheid (diffuse roodheid).

Een van de meest bekende huidaandoeningen die roodheid veroorzaakt is couperose. Wat de precieze oorzaak is van deze huidaandoening is nooit bewezen. Wel is bekend dat een aantal factoren van invloed kunnen zijn op het ontstaan van couperose, bijvoorbeeld: erfelijkheid, roken en zonlicht. De roodheid van de huid is het gevolg van overactieve haar- en bloedvaten.

De rode vaatjes zien eruit als een netwerk van fijne lijntjes en bevinden zich vlak onder het huidoppervlak. Deze bloedvaatjes zijn kapot en spelen geen rol meer in de bloedsomloop waardoor ze geen functie meer hebben. Roodheid van de huid in het gezicht is vaak te zien op de wangen, kin, neus en, in enkele gevallen, op het voorhoofd. 

Vaak heb je ook te maken met grove poriën op de neus, voorhoofd en kin. Dit gaat meestal gepaard met droogte bij de wangen en haargrens.

Hoe kan je roodheid en couperose van de huid verminderen?

Over het algemeen wordt roodheid als vervelend ervaren en willen mensen hier graag een oplossing voor. Wanneer u voor het eerst bij CadanCe komt zullen wij een uitgebreide intake met u doornemen waarbij we een huidanalyse doen en foto’s van de huid maken. Zo krijgen we een goed beeld van uw klachten en wensen waarop we een passend behandelplan opstellen. 

Oorzaak bepalen

Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de roodheid te bepalen. Wanneer deze veroorzaakt wordt door oppervlakkige kapotte bloedvaatjes dan kunnen we u goed behandelen met IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light, dit is een apparaat dat lichtflitsen geeft die door de huid dringen. Het licht van de flits wordt geabsorbeerd door het bloedvat wat vervolgens wordt omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat het bloed gaat stollen waardoor de bloedvaatjes vernietigd worden. Na de behandeling gaat het lichaam aan de slag om de vaatjes op te ruimen hierdoor zal het een paar weken duren voordat u resultaat ziet. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat maar dit verschilt per persoon.

Naast het gebruik van de IPL behandelen wij roodheid met het Deese Pro Mask. Dit LED masker produceert lichttherapie op een, continue, lage frequentie in de huid. Op deze manier wordt de huid blootgesteld aan verschillende lichtgolflengten die de cellulaire activiteit stimuleren. Ter aanvulling van de behandelingen zullen wij u passend productadvies geven om de huid optimaal te verzorgen.

Online-skin-test-Roodheid-en-couperose

Tips om roodheid van de huid te verminderen:

Triggers die de vaatjes wijder maken waardoor de roodheid in, bijv. het gezicht, toeneemt kunnen zijn: alcohol, wisselingen van temperatuur, gekruid voedsel, cafeïne, zonlicht, hete douche, stress en hormonen.

 

Bijpassende producten

Wanneer we een rode, gevoelige huid gaan behandelen is het thuisgebruik van goede producten essentieel. Door de producten elke dag te gebruiken wordt de huidbarrière versterkt en de roodheid aangepakt.

 

Met de Online Skin Test is het gemakkelijker om producten te krijgen die consistent voor u werken.

Online Skintest Team