Rimpels

Online-skin-test-Rimpels

Wat zijn rimpels en waardoor ontstaan ze?

Huidveroudering is het proces waar we, naarmate we ouder worden, zien dat er in de huid fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Huidveroudering is helaas niet te voorkomen, maar zeker wel te vertragen!
Rimpels zijn kleine vouwen/plooien in de bovenste huidlaag. Deze ontstaan door zowel inwendige, externe als biologische factoren.

Inwendige factoren zijn de afbraak van collageen en elastine, deze eiwitten zijn onderdeel van het bindweefsel en zorgen voor stevigheid en veerkracht van de huid. Denk bijvoorbeeld aan een elastiekje: wanneer de elasticiteit eruit is zal het niet meer terugveren naar de oorspronkelijke vorm, dit principe gebeurt ook met de huid.

Externe factoren die van invloed zijn op het ontstaan van rimpels zijn UV-straling, roken, stress en een voedingspatroon met veel suikers en weinig vitamines. Overigens speelt de biologische factor van erfelijkheid ook een rol in het proces van huidveroudering.

De gebieden waar rimpels vaak, het snelst, ontwikkelen zijn onder de ogen, de bovenlip en het voorhoofd.

Vaak heb je ook te maken met grove poriën op de neus, voorhoofd en kin plus droogte bij de wangen en haargrens.

Hoe verminder je rimpels?

Tips

  • UV-straling is de nummer 1 veroorzaker van huidveroudering, smeer dus elke dag een beschermde factor (minimaal factor 15) op uw gezicht, ook in de winter. In de zomer adviseren wij een hogere factor (factor 30) te gebruiken, omdat de UV-index dan hoger is.
  • Indien u rookt: stop met roken. Roken breekt collageen en elastine af in de huid.
  • Zorg voor een evenwichtig en gezond voedingspatroon met weinig suikers. Suikers binden zich aan de collageen en elastine eiwitten waardoor de huid stevigheid en veerkracht verliest.
  • Verminder stress. Het is wetenschappelijk bewezen dat stress kan bijdragen aan huidveroudering. Langdurige stress zorgt er voor dat er meer vrije radicalen vrijkomen in ons lichaam waardoor cellen eerder stoppen met delen, met huidveroudering als gevolg. Een goede reden om eens lang te komen voor een ontspannen behandeling!
  • Gebruik huidverzorging met retinol (vitamine A). Dit is een bewezen ingrediënt dat de celdeling en aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleert.
  • Gebruik huidverzorging met hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt waardoor cellen opzwellen en de huid opvullen.

 

 

 

Online-skin-test-Rimpels (

Met de Online Skin Test is het gemakkelijker om producten te krijgen die consistent voor u werken.

Online Skintest Team